Grimstad FSK Sjo Menu

Permalink:

OPPSTART OG TROPPSTUR NB!

(comments are closed)

OPPSTART HØST 2016 FOR GRIMSTAD FSK SJØ og FEVIK 1.
FLOKKEN og TROPP møter ved Speidergarasjen i Skonnertveien 8 (v Frikirka )

kl 17. 30 TIRSDAG 23 aug. NB! 1t denne dagen. Speider_2   Ledermøte etterpå for alle i garasjen!

NB! FSK SJØ OG FEVIK 1.
TROPPSTUR OG OPPSTARTSTUR ER ALLEREDE 19-21 AUG for alle fra 5-kl. 600kr inkl mat. Påmelding til gruppeleder innen mandag kveld 8.aug 47260565
Alle tidligere FLOKK medlemmer, som skal opp i TROPP skal ha fått SMS om turen. Skulle du ikke ha fått må du bare melde på fordi om!

HAVBRAATT FOR DERE SOM IKKE HAR VÆRT MED PÅ HAVBRATT FØR ! GLED DERE 😀

Norges speiderforbunds grønne svane

Norges speiderforbunds speiderskute Havbraatt er en arena der ungdom og voksne kan oppleve speiding av ypperste kvalitet. kunnskaper. Seilasen gir verdier som vennskap og teamarbeid, og premien er flotte opplevelser uansett om været er godt eller dårlig. Med speiderskuta Havbraatt får dermed både store og små muligheten til fine turer i sjøsprøyt og sol!
Havbraatt leies ut både til dags- og helgeturer, og til lengre turer, og i utgangspunktet med skipper som kjenner skuta. Den ble tegnet og bygget i Risør av Ole Jacob Broch og Risør trebåtbyggeri i 1997. Til grunn for tegningene lå «gamle» Havbraatt. Tegningen ble tilpasset moderne byggeskikk og materialer samt til speiderbruk. For å redusere byggekostnadene ble mye utstyr fra den gamle båten gjenbrukt. Resultatet var svært vellykket, og Havbraatt er en båt som alle legger merke til og beundrer. Under byggeperioden og etter overleveringen er det utført 5-6 000 dugnadstimer for å få båten i den gode stand den er i dag.Havbraatt kan både seiles og kjøres med motor. For aktiv seiling bør minst fem-seks personer være med. Ved motordrift kan skipperen i utgangspunktet gå alene. Seilegenskapen er blant de aller ypperste i sin klasse.Havbraatt har ingen fast havn, men går på rundgang til speidergrupper/kretser som vil gjøre en innsats. Havbraatt blir drevet av en stiftelse som rapporterer til Speiderstyret.

Havbraatt i tall:
45 fots kutter
lengde i vannlinje: 13,70 m (45 fot)
dybde: 2,15 m
største bredde: 4,27 m (13 fot)
mastehøyde: 17 m over vannlinje
tonnasje: 20,0 tonn
maskineri: Volvo Penta D2 75

Seilareal:
storseil: 86 m 2
fokk: 26 m 2
klyver: 36 m 2
genua: 66 m 2